У Чернівецькій області УПЦ МП приватизувала ще один храм

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області УПЦ МП приватизувала ще один храм

Поділись новиною:

Священник церкви у селі Ржавинці Юрковецької громади передав храм у приватну власність московського патріархату.

Про це повідомив голова Юрковецької сільської ради Віталій Шафер, пише С4.

За його словами, церква у селі Ржавинці більше не належить парафіяльній громаді, а приватній установі «Соціально-духовний центр на честь Святої Трійці».

Шафер пише, що вже 17 років у сільському храмі править Сергій Козарь родом з села Недобоївці.

«Ржавинчани для нього зробили все, що могли – дали житло порядом з церквою, де і проживала сім’я священника усі ці роки. Та події останніх років мало, по-мало, але міняють свідомість у всіх розумних людей, хто хоч трохи розуміє , що ворогом для України є росія», – каже посадовець.

Як стверджує Віталій Шафер, він неодноразово переконував священника, що церква для росіян є елементом гібридної війни проти українців і сподівався, що разом з парафіянами перейде до ПЦУ.

Втім, як виявилось, священник ще 6 серпня провів парафіяльні збори громади, де запропонував передати усе майно церкви приватній установі. Протокол засідання підписало семеро людей, у тому числі й Любов Горбатюк, яка є директоркою цієї установи.

Наразі про цей факт голова громади повідомив у правоохоронні органи, щоб у законний спосіб боротися за повернення церкви парафіяльній громаді села Ржавинці.

Що відомо про «Соціально-духовний центр на честь Святої Трійці»

На сайті Українського бюро кредитних історій вказано, що приватну установу «Соціально-духовний центр на честь Святої Трійці» створили 19 серпня 2023 року. Директоркою є Горбатюк Любов Іванівна, а бенефіціаром – Козарь Сергій Дмитрович.

Варто зазначити, що засновником установи є Благодійна організація «Благодійний фонд на честь Святої Трійці», яка зареєстрована у Чернівцях за адресою вул. Руська, 33 — саме там, де розташована будівля Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, що така історія на Буковині трапляється не вперше. Раніше у Сокирянах священник УПЦ МП також приватизував храм, щоби не переходити до ПЦУ.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У поминальні дні у Чернівецькій області біля кладовищ будуть чергувати поліцейські
На Буковині у поминальні дні наряди поліцейських будуть перебувати поблизу кладовищ, щоби забезпечити правопорядок. Про це журналістам С4 повідомили у відділі комунікації поліції у Чернівецькій об...
У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано