Паліативна допомога важкохворим пацієнтами: у Буковинському онкоцентрі відкрили нове відділення

Пошук
UA EN

Паліативна допомога важкохворим пацієнтами: у Буковинському онкоцентрі відкрили нове відділення

Здоров'я
07.02
20:32

Поділись новиною:

Сучасне обладнання та кваліфікована медична допомога важкохворим онкопацієнтам – у Буковинському клінічному онкологічному центрі відкрили стаціонарне відділення паліативної допомоги.

Хто працюватиме тут та які умови створені для пацієнтів – дізнавалися журналісти С4.

«Це відділення для того, щоб людей з онкологією вчили жити. І в подальшому вони могли за собою доглядати, їхні родичі, близькі та ті, хто коло них розуміли, як себе поводити з цими людьми. У нас є медичний персонал, психологи», – каже генеральний директор центру Ігор Малишевський.

Лікарі та молодший медичний персонал, які працюватимуть у новому відділенні, пройшли навчання і стажування для надання якісної медичної допомоги важкохворим пацієнтам. 

«Молодший медичний персонал, який ми підібрали, це всі ті, які прийшли і сказали: “ми хочемо робити добро“. Крапля милосердя набагато більша, ніж океан розуму. Тому професіоналізм має бути поєднаний з розумінням медичної сестри, що пацієнту, саме паліативному пацієнту, потрібна і духовна підтримка. Вони мають розуміти його соціальний статус, тому ми на це звертаємо найбільшу увагу», – говорить медичний директор з медсестринства Галина Іванчук.

Відкрити стаціонарне відділення паліативної допомоги вдалося завдяки співпраці з Національною службою здоров’я України.

«Ми мусимо все робити для того, аби розвивати наші обласні комунальні заклади. Це надзвичайно важко дається в умовах обмеженого фінансування, але завдяки тому, що у нас є фахові молоді, перспективні керівники ми можемо залучати різні фонди, гранти. В тому числі вони, як у випадку, де ми перебуваємо з тим, що буде в планах реалізовуватись Національною службою здоров’я, що буде контрактуватись. Вони йдуть в ногу з часом. Ідуть на випередження», – прокоментував голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Стаціонарне паліативне відділення відремонтували та укомплектували сучасним обладнанням. Тут є 15 модернізованих палат. Відділення розраховане на 22 ліжка, які пристосовані для мобільних хворих і для їхніх родичів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги отримала сучасне хірургічне обладнання.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано