Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги отримала сучасне хірургічне обладнання

Пошук
UA EN

Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги отримала сучасне хірургічне обладнання

Здоров'я
28.12
17:24

Поділись новиною:

Ендоскопічна стійка, плазмовий стерилізатор, операційні лампи та столи – таке сучасне хірургічне обладнання з’явилося у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє С4.

Фото ілюстративне

У 2023 році в Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги провели понад 700 операцій. Майже половину з них зробили сучасним малоінвазивним методом хірургії – лапароскопією. 

Медичний директор хірургічного відділення Вадим Ступницький пояснює, що такі операції проводять за допомогою камери: є спеціальні порти, які вводяться в черевну порожнину людини, а затим туди заводиться інструмент. За його словами, при такому виді хірургічного втручання людина одужує значно швидше.  

Для проведення таких операцій хірургічні відділення облаштували кількома ендоскопічними стійками. У рамках транскордонного проєкту «Підвищення готовності до надзвичайних ситуацій медичних закладів Чернівецької області та Сучавського повіту» лікарня швидкої медичної допомоги у Чернівцях отримала ще одну, сучаснішу стійку вартістю 5 мільйонів гривень. 

Ступницький каже, що раніше у відділенні були старі стійки, які потребували оновлення. Зараз лікарня має нове обладнання, за допомогою яких якість зображення покращилась у рази.

У рамках транскордонного проєкту Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги отримала також п’ять операційних ламп та п’ять операційних столів, а ще плазмовий стерилізатор. 

«Це забезпечує стерилізацію лапароскопічного інструменту, прискорює і дає можливість зробити більше операцій в один день. Раніше стерилізація займала близько 3-х годин. Зараз це робиться за 45 хвилин», – говорить медичний директор хірургічного відділення.

Медичне обладнання є важливим для хірургічних втручань, які у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги роблять щодня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги відкрили рентгенкабінет. Він дозволить робити майже п’ять тисяч обстежень за місяць.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано