Допомогли пацієнту повноцінно харчуватись: у Чернівцях вперше провели гастростомію дитині

Пошук
UA EN

Допомогли пацієнту повноцінно харчуватись: у Чернівцях вперше провели гастростомію дитині

Здоров'я
18.03
18:30

Поділись новиною:

У Чернівцях вперше провели 7-річному пацієнту операцію з накладання гастростоми. Вона дозволить запобігти розвитку ускладнень, пов’язаних із частими введеннями зонду для годування та забезпечить хворого повноцінним харчуванням.

Про це інформує С4 з посиланням на департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Оперативне втручання провели у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні. Пацієнт має захворювання центральної нервової системи і постійно перебував на зондовому годуванні.

Гастростомія— хірургічна операція, з метою створення штучного входу у порожнину шлунка через передню черевну стінку для годування пацієнта при відсутності можливості приймання їжі через рот.

Черезшкірне ендоскопічне накладання гастростоми, що започатковане в закладі, проведене командою лікарів ендоскопістів, дитячих хірургів та дитячих анестезіологів Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні на сучасному ендоскопічному обладнанні.

Загалом протягом минулого року в області налічувалося 77 дітей із різноманітними захворюваннями, що потребували гастростомії. Раніше для проведення такої операції доводилося транспортувати маленьких пацієнтів до НДСЛ «ОХМАТДИТ» міста Києва.

Відтепер завдяки фахівцям Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні такі пацієнти зможуть отримувати таку послугу у закладі.

Як повідомлялося раніше, у Центральній міській клінічній лікарні вперше здійснили лапароскопічні баріатричні операції, які виконують у лікуванні ожиріння. Нині медзаклад має усе необхідне обладнання і фахівців, аби проводити такі оперативні втручання й надалі.

Читайте також:

На Миколайчук OPEN завітав актор Вігго Мортенсен, який представив роботу «Мертві не завдають болю» (фоторепортаж)
Він зіграв не лише головну роль, а й виступив режисером, сценаристом і композитором стрічки. У фільмі Вігго Мортенсен хотів розповісти про долю звичайних жінок, які чекають на своїх чоловіків, братів...
У рамках фестивалю «Миколайчук Open» в Чернівцях відбулася творча зустріч із Ларисою Кадочниковою (фото)
Розмова з музою фестивалю, видатною акторкою Ларисою Кадочниковою про її творчість та співпрацю з легендами кіно відбулася в Центрі імені Івана Миколайчука. «Я все життя спостерігала за Іваном, то...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано