Династії комунальників: історія двох родин, які працюють на чернівецьких комунальних підприємствах

Пошук
UA EN

Династії комунальників: історія двох родин, які працюють на чернівецьких комунальних підприємствах

Поділись новиною:

Орися Рошка 43 роки працює на чернівецькому Водоканалі. Разом із донькою Мар’яною працюють пліч-о-пліч уже 17 років. А от Сергій Чередниченко з початку повномасштабного вторгнення переїхав до Чернівців. Інженер за фахом разом із сином електромонтером майже два роки працює в «Міськсвітлі».

Історії родин комунальників — дізнавалися журналісти С4.

Коли почалось повномасштабне вторгнення родина Чередниченків перебувала в Сєвєродонецьку. Сергій разом із дружиною та чотирма дітьми переїхали на Буковину.

«Усе місто було насичене військами українськими. Ми постійно з ними працювали, тому що в таких умовах неможливо було перебувати. Населення міста постійно перебувало в підвалах. Обстріли не вщухали ні в день, ні в ночі», — згадує інженер-енергетик МКП «Міськсвітло» Сергій Чередниченко.

Сергій разом із сином знайшли роботу за фахом на комунальному підприємстві в Чернівцях.

«У мене 35 років стажу в електроенергетиці. Я працював на енергетичних фірмах. Для мене це не була нова галузь. Тому я і обрав це підприємство. Тому що ми тут можемо дати якусь користь і бути для міста потрібними. Мій син також має фах електромонтера, тож працює тут за фахом», — каже чоловік.

А чернівчанка Орися Рошка вже 43 роки як працює на комунальному підприємстві «Чернівціводоканал».

«У березні 83-го запустили роботу станції. Коли я прийшла, то одразу працювала оператором на решітках. Це була очистка води, яка поступала із річки Дністер», — говорить начальниця насосної станції «Митків» КП «Чернівціводоканал» Орися Рошка.

У 1987 році жінку призначили начальницею насосної станції. Донька Орисі Рошки, Мар’яна захопилась роботою матері й також працевлаштувалася на підприємство.

«Складались такі обставини, що після школи вона приходила до мене на роботу. Ну і їй подобалось. Сама робота, як працюють там насоси, як подається вода, як забирається вода. Її це цікавило», — ділиться жінка.

У 2021 році Мар’яна Халатурник стала начальницею водогону «Дністер — Чернівці» КП «Чернівціводоканал».

«Роботу не думала змінювати. Хотіла б побажати чернівчанам витримки, коли в нас бувають складні періоди, витоки. Бо багато чернівчан скаржаться. Ми розуміємо, але ніхто не може гарантувати, що станеться в найближчий період. Тому витримки», — зазначає начальниця водогону «Дністер — Чернівці» КП «Чернівціводоканал» Мар’яна Халатурник.

Нагадаємо, у комунальному підприємстві «Міськсвітло» відкриті вакансії електромонтера та водія. Також до команди запрошують машиністів автовишок та крана-маніпулятора, начальника гаража, контролера за мережами, економіста та головного бухгалтера.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано