Чи можуть витримати будинки у Чернівцях потужні землетруси — ексклюзив С4

Пошук
UA EN

Чи можуть витримати будинки у Чернівцях потужні землетруси — ексклюзив С4

Поділись новиною:

Протягом року на земній кулі відбувається понад мільйон землетрусів. Зведення житлових будинків та інших споруд відбувається за спеціальними нормативними вимогами, аби будівлі змогли витримати коливання землі.

Про це журналістам С4 розповів голова Національної спілки архітекторів Чернівецької області Ярослав Бойко.

За його словами, у Чернівецькій області сейсмічність становить 6-7 балів.

«У нашому регіоні непрості умови сейсмічні, у нас є складність з ґрунтами: є просідаючі ґрунти, є зсуви. Кожен такий момент може ускладнювати на один бал сейсмічність ділянки. Тобто кожен момент сейсмічності здорожчує вартість будівництва», – каже Бойко.

Будівлі старого фонду у Чернівцях вважаються сейсмонебезпечними.

«Сейсміка в Чернівецькій області діяла до якихось 80-их років, потім її скасували. За той період було побудовано багато 9-поверхових будівель, які не були розраховані на сейсміку 6 балів. А якщо ми будемо говорити про центральну частину міста, то потрібно дивитися кожен будинок окремо, на його конструктивні особливості, на яких ґрунтах він розташований», – говорить голова Національної спілки архітекторів Чернівецької області.

Нагадаємо, востаннє землетрус у Чернівецькій області стався 23 листопада на території Новоселицької громади. Його магнітуда склала 2,0 за шкалою Ріхтера.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано