Чернівці торік на продажі землі заробили 130 мільйонів гривень

Пошук
UA EN

Чернівці торік на продажі землі заробили 130 мільйонів гривень

Поділись новиною:

У 2023 році на продажі землі Чернівці заробили 130 мільйонів гривень. У міській раді спершу планували отримати 100 мільйонів, а після першого півріччя план відкоригували до 120 мільйонів та згодом перевиконали його на 10 мільйонів гривень.

Про це журналістам С4 у програмі «Чернівці. Перезавантаження» повідомив директор департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради Андрій Тимофійчук.

За словами Тимофійчука, деякі аукціони з продажу землі притримали на 2024 рік й незабаром мають оголосити їх.

Директор департаменту каже, що головна мета продажу землі — це наповнення бюджету згідно з плановими показниками.

«Як би це не звучало, але специфіка місцевого бюджету влаштована так, що важливий план, як по надходженнях, так і по витратах. Нема змісту гнатися за втричі більшим виконанням плану, якщо ці кошти не будуть освоєні. Всі ці кошти йдуть в Бюджет розвитку, а він спрямований тільки на розвиток інфраструктури», — говорить Тимофійчук.

Як порівняти з попередніми роками, надходження зростають. Так, у 2021 році на аукціоні місто заробило 11 мільйони гривень, у 2022-му — 63 мільйони, а у 2023 році — 74 мільйони.

«У попередні роки план завжди був 20 млн грн, а надходжень було 30 млн. Це не змінювалося, я дивився цю статистику. Зараз, якщо порівнювати, зростання відбулося на 400-500%. Це при тому, що у кількості проданих ділянок різниця невелика», — додав Тимофійчук.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Чернівці опинилися у десятці міст України за успішністю продажу майна через Прозоро.Продажі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано