Приєдналася до «днр» та «керує справами» окупаційної влади: на Буковині до 15 років засудили зрадницю із Донеччини

Пошук
UA EN

Приєдналася до «днр» та «керує справами» окупаційної влади: на Буковині до 15 років засудили зрадницю із Донеччини

Поділись новиною:

На Буковині до 15 років засудили колаборантку із Донеччини. Зрадниця ще до великої війни приєдналася до терористичної організації «днр» та отримала посаду «керуючої справами» фейкової «адміністрації міста Єнакієво».

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

Зазначається, що колегія суддів Шевченківського районного суду Чернівців визнала беззаперечними зібрані Службою безпеки докази державної зради та колабораційної діяльності мешканки тимчасово окупованого Єнакієвого на Донеччині, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

За даними кіберфахівців та слідства, зловмисниця приєдналася до терористичної організації «днр» ще до повномасштабного вторгнення. Тоді за активну підтримку незаконної влади вона отримала посаду «керуючої справами» фейкової «адміністрації міста Єнакієво».

Після так званого «приєднання» Донецької області до рф у 2022 році, представники держави-агресорки, зважаючи на послідовну антиукраїнську позицію фігурантки, залишили її на цій посаді й доручили забезпечувати «нові порядки» відповідно до російського законодавства. Серед її посадових обов’язків, зокрема, була і взаємодія з «правоохоронними» органами окупантів.

На підставі зібраних доказів зрадницю визнано винною за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 258–3 (участь у терористичній організації);
  • ч. 1 і ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 5 ст. 111–1 (колабораційна діяльність).

Суд призначив їй покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна. Окрім того, засудженій заборонено протягом 15 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності.

«Оскільки фігурантка переховується на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для її затримання і притягнення до визначеної судом відповідальності», — додали в Службі безпеки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що до чотирьох років за ґратами засудили буковинця, який живе в росії і прославляє «подвиги» путіна.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано