На схилах гір у Чернівецькій області висаджують сіянці дерев: для чого це потрібно

Пошук
UA EN

На схилах гір у Чернівецькій області висаджують сіянці дерев: для чого це потрібно

Поділись новиною:

На гірських схилах Буковини днями висадили саджанці ялиці білої, ялини європейської та бука. Це дозволить затримувати вологу у ґрунтах та запобігти ерозіям.

Про це пише С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

Зазначається, що на схилах гір ліси відіграють важливу роль. Зокрема затримують вологу, запобігають розливам рік, допомагають у збереженні ґрунту та запобігають ерозії.

Так, у Берегометському лісомисливському господарстві лісівники разом зі школярами засадили 1 га землі. За допомогою спеціальних інструментів висадили монокультури: ялицю білу, ялину європейську та бук.

«Це дозволяє вирощувати біологічно-стійкі деревостани, що є ключовим аспектом в збереженні водорегулюючих, санітарно-гігієнічних та інших важливих функцій лісів», – додають у лісовому офісі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області цьогоріч планують посадити майже три мільйони дерев.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано