У Чернівецькій області цьогоріч планують посадити майже три мільйони дерев: деталі

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області цьогоріч планують посадити майже три мільйони дерев: деталі

Поділись новиною:

Цього року в Подільському лісовому офісі планують посадити дев’ять мільйонів 200 тисяч сіянців. Зокрема, на Буковині реалізують 2,9 мільйона деревних рослин.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Подільський лісовий офіс.

Зазначається, що в рамках програми президента «Зелена країна» вже висаджено перші 220 тисяч сіянців у цьому році. Водночас план на рік передбачає висадку понад дев’яти мільйонів сіянців, з них весною висадять 4,8 мільйона. Відтак, їхня загальна площа становитиме 2189 гектарів.

Для успішної реалізації лісокультурної кампанії філії Подільського лісового офісу вже повністю забезпечені садивним матеріалом, який виростили в лісових розсадниках та селекційно-насінневих комплексах.

Ключовими пріоритетами є:

  • Збільшення частки сіянців із закритою кореневою системою. Їхні переваги: краща приживлюваність, висадка протягом більш тривалого періоду, скорочення витрат на догляд рослин.
  • Оновлення лісонасіннєвої бази. Йдеться про ділянки лісу з найбільш генетично досконалим насінням.
  • Продовження відходу від суцільних монокультур. Висадження здебільшого змішаних порід, наприклад, сосна з дубом і липою або інші комбінації, додавання до головних порід плодово-ягідних дерев. Це дозволить створити відповідні умови для біорізноманіття. Зазначається, що у хвойних насадженнях обов’язково створять буферну зону з листяних порід. Це зменшить ризики виникнення пожеж.
  • Залучення всіх вільних територій для лісорозведення. Зокрема, підготовка до висадки на землях, переданих ДП «Ліси України» громадами та місцевою владою. Відтак, виснажені та деградовані землі вкриються молодими лісами та почнуть приносити користь.
  • Створення лісів нової якості, тобто, більш стійких до змін клімату й менш вразливих до шкідників та пожеж.

«Висадка лісу — це велика робота та значні інвестиції. Лісівники не отримують субвенцій із держбюджету, як колись. На підготовку ділянок, насіння, саджанці, роботи з висадки та догляду витрачаємо лише зароблене з продажу деревини. Те, що ми сьогодні маємо ресурси потужно розвивати лісовий фонд є результатом реформи та детінізації галузі», — йдеться в дописі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в лісах Чернівецької області завершили щорічний зимовий облік тварин. Як порівняти з попереднім роком, на Буковині зросла чисельність як мисливських, так і хижих тварин.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Тікаючи, поранили одного з прикордонників: на Буковині пострілами затримали сімох ухилянтів
У Чернівецькій області прикордонники затримали сімох військовозобов’язаних чоловіків, які намагалися поза пунктами пропуску перетнути українсько-румунський рубіж. Разом з ухилянтами правоохоронці вик...
Війна
07.05
12:41
Як у Чернівцях освячували Великодні кошики (фоторепортаж)
У неділю, 5 травня, всі православні християни відзначають найважливіше релігійне свято — Великдень. Чимало людей йдуть до церкви, щоб освятити продукти, паски та поставити свічку за здоров’я. У руках...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано