Римо-католики Чернівців святкують Вербну неділю (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Римо-католики Чернівців святкують Вербну неділю (фоторепортаж)

Поділись новиною:

На п’ять тижнів раніше від православних та греко-католиків святкують цього року Великдень римо-католики. Сьогодні у них Вербна, або ж Пальмова неділя.

На святкову Месу парафіяни костелу Воздвиження Всечесного Хреста у Чернівцях прийшли не лише з традиційними в Україні вербовими галузками, а й першими весняними квітами.

На відміну від християн східного обряду, за традицією західну вербу освячують не після, а до Служби Божої. Відтак всі повертаються до храму, а священик несе велику пальмову гілку.

Вже від завтра римо-католики переживатимуть Страсний тиждень і готуватимуться до Пасхи. За тиждень римо-католики відзначатимуть Великдень.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано