Знайшов прихисток на Буковині: історія коваля з Лисичанська, в якого згорів дім

Пошук
UA EN

Знайшов прихисток на Буковині: історія коваля з Лисичанська, в якого згорів дім

Війна
04.08
15:56

Поділись новиною:

З перших місяців повномасштабної війни понад 100 тисяч людей знайшли прихисток у Чернівецькій області, де потроху повертаються до життя. Один з таких переселенців – Ігор Гончаров, який до початку війни жив і працював ковалем у Лисичанську. 44 дні він разом з сім’єю знаходився у місті, де щодня було чути вибухи. Коли закінчилися продукти, гроші та вимкнули електропостачання, родина вирішила їхати. 

На Буковині чоловік почав волонтерити, і разом з іншими переселенцями відкрив майстерню, щоб працювати на благо міста. На створення «Майстерні Вдячності» чоловіка надихнули місцеві, які допомогли влаштуватися та забезпечили усім необхідним. 

Читайте також: 11-річний хлопчик з Покровська зібрав у Чернівцях 50 тисяч на реабілітацію воїна

«За місяць ми зробили все необхідне, аби тепер виробляти готові речі: паркові стільці, лавки, альтанки. У нас дуже великі плани, аби зробити щось гарне для міста», – зазначає пан Ігор.

Чоловік вірить, що підтримка мистецтва та творчого ремісництва є вкрай важливими, навіть під час війни. Він також написав зворушливий вірш, в якому передав свої почуття до рідної землі: 

«Горить земля, моя ріднесенька земля…

Душа її палає. 

І на малюнках сльози ллють червоні олівці. 

А на Луганщині батьків могилка заростає. 

Туди, на жаль, нема шляху, бо місто у кільці». 

Переглядайте наші новини у Telegram

«Коли Україна переможе, в першу чергу хотілося б з’їздити додому. Але один дім згорів, залишилася половинка другого — ми не знаємо, що нас чекає… Але зараз дуже багато планів, хотілося б віддячити людям, які роблять добро», – зазначає герой історії.

Соціальний проєкт «Пліч-о-пліч» розповідає історії про надзвичайних українців. Слідкувати за історіями героїв можна в Instagram та Facebook.

Відеоісторії Ігоря Гончарова

Читайте також:

Чернівецька міська рада виділила ще 5 млн грн на підтримку ЗСУ
Під час засідання міської ради депутати підтримали рішення про виділення 5 мільйонів гривень на потреби Збройних сил України. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За його ...
На двох вулицях у Чернівцях висадять алею з дерев: у мерії поділилися планами з озеленення міста на цей рік
На вулиці Винниченка у Чернівцях планують висадити алею дерев, а на Воробкевича до існуючої додати ще десяток рослин. Про це повідомили у Чернівецькій міській раді, пише С4. Фото: Тарас Піц ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано