Зеленський вручив родині загиблого бійця з Буковини, якому присвоїли звання Героя України, орден «Золота Зірка»

Пошук
UA EN

Зеленський вручив родині загиблого бійця з Буковини, якому присвоїли звання Героя України, орден «Золота Зірка»

Війна
22.04
14:54

Поділись новиною:

Володимир Зеленський у Києві вручив ордени «Золота Зірка» військовим, яким присвоєно звання Героя України. Частину бійців почесною нагородою відзначили посмертно.

Про це пише С4 з посиланням на сайт президента України.

Так, орден «Золота Зірка» президент вручив дружині полеглого Руслана Пруса.

Старший лейтенант торік у травні пішов на бойове завдання замість свого побратима, який за станом здоров’я не міг цього зробити. Під час бою в районі Бахмута внаслідок обстрілу зазнав несумісних із життям травм і загинув.

Звання Героя України присвоїли захиснику за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Відомо, що Руслан Прус народився у Хмельницькій області у 1982 році. Брав участь в АТО. Для того, щоб захищати українську землю, чоловік приїхав з-за кордону у 2022 році. Поховали Героя у Новодністровську, де він проживав із сім’єю. У нього залишились дружина, дочка, батько та сестра.  

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях напередодні Великодня на Центральній площі облаштували святкову інсталяцію (фото)
Великодню композицію «Писанковий узвіз» встановили перед чернівецькою ратушею. У композиції можна побачити воза, на якому стоїть лелека, що тримає у дзьобі кошик з писанками, а також біля нього розта...
Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 2 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан. Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що гов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано