Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Політика
02.05
18:11

Поділись новиною:

У четвер, 2 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан.

Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що говорив мер міста.

Зокрема, Роман Клічук прокоментував вручення підозри двом працівникам міської ради за нібито закупівлю автомобіля зі збитками й без використання електронної системи закупівель. Очільник міста зазначив, що тендер проводився, проте жоден підрядник на нього не подався, тож була укладена пряма угода, що дозволено українським законодавством.

«Ми зробили внутрішнє розслідування, ми не бачимо порушень. Розраховуємо на неупередженість суду і правоохоронних органів. Це звична справа. За три роки нас перевіряли всі правоохоронці, кожен день відбуваються запити. Ми є відкритими до співпраці, ми боремося теж із недоброчесністю, ми намагаємося бути найпрозорішими, і сприятимемо у всьому, звичайно, якщо на це є об’єктивні речі», — сказав міський голова.

Також під час пресконференції мер Чернівців розповів про те, на якому етапі нині перебуває ремонт магістрального водогону. За його словами, роботи на аварійних ділянках уже почалися.

«Компанія-підрядник уже тут. Зараз відбувається узгодження технічних питань. Наскільки я знаю, завтра прибуде ще одна партія труб. Вони обіцяють, що зроблять усе швидко. Знову ж таки якщо не буде чогось непередбачуваного», — зауважив Роман Клічук.

Так само очільник міста зазначив, що «Чернівціводоканал» серед інших міських підприємств отримує найбільше коштів із міського бюджету. Пов’язано це з тим, що підприємство не може оплачувати самостійно електроенергію, ціна якої піднялася, на відміну від тарифів на воду.

«Ціни на воду встановлює не міська вдала, а НКРЕКП. Було обіцяно на початку року, що збільшаться тарифи на воду, вони їх не підняли. Відповідно всі водоканали об’єдналися і подали до суду на НКРЕКП, бо це незаконно», — розповів посадовець.

Міський голова пояснив і затримку ремонту на вулиці Руській та Заньковецької. За його словами, причиною цього є відсутність кадрів.

Мер прокоментував і ситуацію із демонтажем радіоринку на вулиці Небесної Сотні в Чернівцях, який мали завершити до Великодня.

«Ми теж є прихильниками цього, що радіоринку там немає бути місце. На сьогодні, я розумію, що підприємці згодилися, але це питання часу. Якщо вони не зійдуть до великодніх свят і просто відключиться електроенергія, тоді буде прийматися рішення з правоохоронними органами, і з іншими структурами і зробимо все, щоб вони звідси виїхали», — сказав Роман Клічук.

Окрім цього, очільник міста розповів, що міська рада планує перевести відділення Центральної міської лікарні №3 з вулиці Головної на Рівненську.

«Така була ідея, там є приміщення. У зв’язку з тим, що відбуваються ремонти на поверхах і ці відділення, які є в Центральній міській лікарні, мають переїхати кудись, то це відтерміновується. Якщо встигнемо, ми говоримо за інсультний центр, переведемо його на Рівненську. Не знаю, чи це буде цього року. Якщо не встигнемо цього року, то обов’язково наступного. Усе, що є на Головній, є в планах перевести на вулицю Рівненську», — говорить міський голова.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
В Україні та світі відзначають День вишиванки: як започаткували свято
Щороку в третій четвер травня в Україні та світі відзначають День вишиванки. Метою цього свята є поширення та актуалізація української культурної спадщини загалом та вишитих сорочок зокрема. Про ц...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано