За скільки можна орендувати й купити квартиру у Чернівцях: рієлтор озвучила ціни

Пошук
UA EN

За скільки можна орендувати й купити квартиру у Чернівцях: рієлтор озвучила ціни

Поділись новиною:

Ціни на нерухомість у Чернівцях зросли після початку росіянами повномасштабного вторгнення. Щоправда, зауважують експерти, до цього квартири у місті також були недешевими.

Про це журналістам С4 розповіла провідна спеціалістка «Буковинської служби нерухомості» та голова комітету з організації заходів Чернівецького регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України Оксана Міштак у новому випуску подкасту «Мотивація».

За словами Міштак, Чернівці ніколи не були дешевим містом у плані нерухомості.

«У Чернівцях завжди була нерухомість дорожча. Тому що ми близько біля кордону, у нас багато коштів приходило з-за кордону, хто на заробітках був, Калинівський ринок є. Кошти в міста були. І, відповідно, був попит на нерухомість. А коли є попит, ціна, звісно, зростає», – пояснює фахівчиня.

Купівля квартири

Рієлторка зауважує, що ціни на нерухоме майно зросли після початку великої війни. Наприклад, якщо до цього однокімнатну квартиру з ремонтом у новобудові можна було придбати за тисячу доларів за квадрат, то нині вона обійдеться у 1500 доларів і вище.

Оксана Міштак каже, що ціна насамперед залежить від стану приміщення: чим старіший ремонт і дешевші меблі або техніка, тим нижчою у вартості буде й квартира.

Оренда квартири

Змінився після початку повномасштабного вторгнення й ринок оренди. Так, за словами Міштак, нині ціна більше залежить не від кількості кімнат, а від її стану.

«Зараз навіть неважливо скільки кімнат, ну так, умовно не важливо: три, дві чи одна, а стан квартири. Старий фонд може бути від 200 доларів, де стан, скажімо так, “не дуже”: пічне опалення, старі вікна, старі двері меблі. І доходить до 650 доларів, де свіжий ремонт, нова техніка», – говорить фахівчиня.

Оксана Міштак додає, що найбільший попит наразі є саме на квартири, оскільки вони розташовані здебільшого у центральній частині міста, а не на околицях. Разом з тим, клієнти надають перевагу квартирам з ремонтом, тому що, за словами рієлторки, нині через війну чернівчанам важко знайти хороших майстрів, які б виконали ремонт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що У Чернівцях та Хотині побудують п’ять багатоквартиних житлових будинків, в яких розмістять внутрішньо переміщених осіб.

Слідкуйте за нами у Telegram 

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано