Поселять майже тисячу людей: у Чернівецькій області зведуть п’ять багатоквартирних будинків для ВПО

Пошук
UA EN

Поселять майже тисячу людей: у Чернівецькій області зведуть п’ять багатоквартирних будинків для ВПО

Війна
16.02
17:25

Поділись новиною:

У Чернівцях та Хотині на Буковині побудують п’ять багатоквартирних житлових будинків, в яких розмістять внутрішньо переміщених осіб. Відповідні чотиристоронні меморандуми 16 лютого підписала Чернівецька ОВА з Міжнародною організацією з міграції.

Про це інформує С4 з посиланням на начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка.

Передбачається, що два будинки на 260 квартир збудують у Чернівцях, де буде змога розмістити майже 800 внутрішніх переселенців. Водночас у Хотині зведуть три 8-квартирних будинки та реконструюють будівлю на 24 квартири, що дасть змогу забезпечити житлом 100 вимушених переселенців.

За словами Запаранюка, в обох проєктах поруч з будинками планується паркінг, дитячий майданчик та місце відпочинку для дорослих.

Начальник ОВА висловив вдячність за сприяння і активну допомогу керівникам громад — Романові Клічуку та Андрію Дранчуку.

Посадовець додав, що наразі МОМ провела тендери та уклала договори з організаціями для розробки усієї проєктно-кошторисної документації, тож роботи планують розпочати вже цього року, а закінчити зведення сподіваються у березні 2025 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що житло для ВПО у Чернівцях за кошти Європейського Союзу планують побудувати на вулиці Лепкого.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Масштабне відключення: частина Чернівців 22 травня перебуватиме без води
У Чернівцях понад три десятки вулиць 22 травня будуть без води через встановлення нових приладів обліку на насосній станції. Про це пише С4 з посиланням на «Чернівціводоканал». З 09:00 до 2...
На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано