За скільки можна орендувати й купити квартиру у Чернівцях: рієлтор озвучила ціни

Пошук
UA EN

За скільки можна орендувати й купити квартиру у Чернівцях: рієлтор озвучила ціни

Поділись новиною:

Ціни на нерухомість у Чернівцях зросли після початку росіянами повномасштабного вторгнення. Щоправда, зауважують експерти, до цього квартири у місті також були недешевими.

Про це журналістам С4 розповіла провідна спеціалістка «Буковинської служби нерухомості» та голова комітету з організації заходів Чернівецького регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України Оксана Міштак у новому випуску подкасту «Мотивація».

За словами Міштак, Чернівці ніколи не були дешевим містом у плані нерухомості.

«У Чернівцях завжди була нерухомість дорожча. Тому що ми близько біля кордону, у нас багато коштів приходило з-за кордону, хто на заробітках був, Калинівський ринок є. Кошти в міста були. І, відповідно, був попит на нерухомість. А коли є попит, ціна, звісно, зростає», – пояснює фахівчиня.

Купівля квартири

Рієлторка зауважує, що ціни на нерухоме майно зросли після початку великої війни. Наприклад, якщо до цього однокімнатну квартиру з ремонтом у новобудові можна було придбати за тисячу доларів за квадрат, то нині вона обійдеться у 1500 доларів і вище.

Оксана Міштак каже, що ціна насамперед залежить від стану приміщення: чим старіший ремонт і дешевші меблі або техніка, тим нижчою у вартості буде й квартира.

Оренда квартири

Змінився після початку повномасштабного вторгнення й ринок оренди. Так, за словами Міштак, нині ціна більше залежить не від кількості кімнат, а від її стану.

«Зараз навіть неважливо скільки кімнат, ну так, умовно не важливо: три, дві чи одна, а стан квартири. Старий фонд може бути від 200 доларів, де стан, скажімо так, “не дуже”: пічне опалення, старі вікна, старі двері меблі. І доходить до 650 доларів, де свіжий ремонт, нова техніка», – говорить фахівчиня.

Оксана Міштак додає, що найбільший попит наразі є саме на квартири, оскільки вони розташовані здебільшого у центральній частині міста, а не на околицях. Разом з тим, клієнти надають перевагу квартирам з ремонтом, тому що, за словами рієлторки, нині через війну чернівчанам важко знайти хороших майстрів, які б виконали ремонт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що У Чернівцях та Хотині побудують п’ять багатоквартиних житлових будинків, в яких розмістять внутрішньо переміщених осіб.

Слідкуйте за нами у Telegram 

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано