За минулу добу шахраї ошукали ще п’ятьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Пошук
UA EN

За минулу добу шахраї ошукали ще п’ятьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Поділись новиною:

У четвер, 9 травня, п’ятеро мешканців Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили майже 144 тисячі гривень.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, до відділення поліції Чернівецького РУП із заявою про шахрайство звернулася 43-річна жителька села Кам’янка, яка розповіла, що в одному із месенджерів їй надійшло повідомлення про можливість отримання грошової допомоги. Після того, як жінка перейшла за посиланням їй зателефонував невідомий, якому вона назвала конфіденційні дані. Надалі з банківського рахунку буковинки зникло 24 тисячі гривень.

Того ж дня жертвами шахрайства стали ще четверо буковинців. Дізнавшись персональні дані, аферисти перерахували з банківських рахунків двох 35-річних жительок Глибоки 19 та 14 тисяч гривень. Також унаслідок протиправних дій шахраїв 45-річний мешканець села Василів втратив із банківської картки 65 тисяч гривень, а житель села Динівці — майже 22 тисячі гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі тривають досудові розслідування.

Щоб захистити заощадження від шахраїв, поліцейські Чернівецької області вкотре наголошують громадянам на дотриманні основних правил онлайн-безпеки:

  • ігноруйте публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо отримання будь-якої благодійної допомоги. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;
  • дізнавшись про можливість отримати фінансову виплату чи подарунок, перевірте отриману інформацію на офіційному сайті установи чи організації;
  • не розголошуйте відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, а також цифрові паролі, що надходять на ваш телефон), ні в телефонному режимі, ані на сумнівних сайтах.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині 26-річний місцевий житель потрапив на гачок шахраїв та втратив майже 13 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано