Воєнний стан не перешкоджає контрабандистам

Пошук
UA EN

Воєнний стан не перешкоджає контрабандистам

Війна
29.11
11:36

Поділись новиною:

Як повідомляють джерела в Чернівецькій митниці ДФС, на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Порубне» регулярно виявляють й припиняють спроби контрабандним шляхом ввезти в Україну дорогу електроніку.

Приєднання України до низки митних вимог ЄС посилює необхідність неухильного дотримання міжнародного законодавства при ввезені та реалізації продукції відомих брендів. Це дещо здорожчує для українського споживача кінцеву вартість, наприклад, ноутбуків чи найновіших телефонів.

Спробами незаконно ввезти брендові гаджети фіксують не лише з боку звичайних громадян, але й перевізників.

Відтак, спритні ділки намагаються обійти прийняті митні процедури і під приводом «здешевлення» завезти товари за контрабандними схемами. Тому, вже третій місяць поспіль працівники МАПП «Порубне» реалізовують заходи з недопущення ввезення поза митним контролем так званих «брендових» електронних виробів відомих торгових марок та комплектуючих до них.

Наприклад, у вересні цього року під час митного оформлення у двох чоловіків, що прямували на в’їзд в Україну, виявлено приховані від митного контролю 8 мобільних телефонів однієї із найвідоміших торгових марок, попередня ринкова вартість яких сягає 584 тисяч гривень.

Спробами незаконно ввезти брендові гаджети фіксують не лише з боку звичайних громадян, але й перевізників. Так, на початку листопада митники оглянули пасажирський мікроавтобус, що слідував із Румунії в Україну, й виявили в кабіні водія партію з 12 незадекларованих мобільних телефонів на загальну суму понад 690 тисяч гривень.

В середині листопада митники припинили спробу переміщення іншої партії мобільних телефонів, вартість яких сягала понад 1,7 мільйонів гривень.

За вказаними фактами митники склали протоколи про порушення митних правил, вилучили знайдену техніку й передали її на склади зберігання, де вона очікуватиме на рішення.

Треба зауважити, що якби ініціатори незаконного ввезення дотримувалися законних процедур, то вони не тільки б зберегли належну їм техніку, але й могли допомогти сплаченими митними зборами силам оборони України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано