Військовий з Буковини Олександр Ткачук розповів, як цивільні можуть допомагати бійцям та чому чоловікам не треба боятися мобілізації

Пошук
UA EN

Військовий з Буковини Олександр Ткачук розповів, як цивільні можуть допомагати бійцям та чому чоловікам не треба боятися мобілізації

Війна
26.03
12:54

Поділись новиною:

Олександр Ткачук – режисер та військовослужбовець Сил територіальної оборони ЗСУ. Журналістам С4 у передачі «Що коїться» військовий розповів про те, як цивільні можуть долучитися до боротьби з ворогом.

Насамперед Олександр Ткачук згадав про донати, оскільки, за його словами, державних коштів не завжди вистачає, а «війна – це просто дуже дорога штука і підтримка потрібна звідусіль».

Буковинець також закликав чоловіків готуватися до війни та не боятися мобілізації.

«Це не є смертний вирок, як багато хто думає. Треба усвідомлювати всі ризики і бути готовими до цього: вчити тактичну медицину, займатися спортом. Є зараз навчальні відео, з яких можна дізнатися про базові навички», – порадив військовий.

Підтримувати воїнів морально та зберігати до них повагу – ще один важливий аспект, на якому наголосив Олександр Ткачук. Режисер згадав період АТО,  коли у суспільстві відмежувалися від військових і їх перестали цінувати.

«Треба розуміти, що військові, простими словами, дозволяють нам жити. Тому варто про них пам’ятати і вшановувати не лише донатами, а й не боятися підійти, подякувати», – каже буковинець.

Насамкінець Олександр Ткачук закликав місцеву владу та громадські організації створювати реабілітаційні центри, оскільки, зауважив він, після повернення з війни військові потребують як психологічного, так і фізичного відновлення.

Більше про те, як в Україні знімають фільми про війну та чи готові люди до правди про події на фронті – дивіться у новому випуску передачі «Що коїться» на телеканалі С4 з Олександром Ткачуком.

Нагадаємо, раніше Олександр Ткачук та журналіст з Чернівців Микола Кобилюк у кіноконцертній залі «Чернівці» презентували стрічку «Готові до спротиву» про бійців з Буковини.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано