Відділення обласної дитячої клінічної лікарні з проспекту Незалежності до кінця року планує переїхати на Руську: в чому причина

Пошук
UA EN

Відділення обласної дитячої клінічної лікарні з проспекту Незалежності до кінця року планує переїхати на Руську: в чому причина

Здоров'я
26.03
11:16

Поділись новиною:

Користувачі соціальних мереж поскаржилися на тарганів та жахливі умови у корпусі Чернівецької обласної клінічної лікарні, що розташований на проспекті Незалежності. Керівництво медичного закладу каже, що відремонтувати приміщення не можуть, тож планують переїхати до центрального корпусу.

Про це журналістам С4 розповів генеральний директор Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні Василь Павлюк.

Дезінфекцію у лікарні, запевняють у медичному закладі, проводять один раз на квартал. Крім того, у палатах заборонили вживати їжу, проте не всі пацієнти цих правил дотримуються.

«Дотримання цих правил є запорукою санітарних умов. Ми не можемо дозволити їсти у палатах. Однак не завжди ми отримуємо таку слухняність від пацієнтів. Вони часто їдять у палатах, неправильно зберігають продукти. У тумбочках біля ліжок. Це також може бути причиною. Ми намагаємось проводити дезінфекцію приміщень один раз на квартал, деколи частіше, якщо того вимагає ситуація», – коментує ситуацію медична директорка з питань контролю якості та діагностики лікарні Оксана Знак.

За її словами, ремонт приміщень у корпусі на проспекті Незалежності, 98 зробити неможливо.

«З одного боку, це приміщення не підлягає реконструкції. З іншого боку, ми це приміщення орендуємо. Воно не належить лікарні. На майбутнє ми орендувати його не плануємо», – зазначила Оксана Знак.

Наразі відділення на проспекті Незалежності готується до переїзду на вулицю Руську, 207 до центрального корпусу.

«Ті умови, у яких зараз розміщені ці стаціонарні відділення, не дозволяють нам говорити про якісне лікування. Тому два роки тому спільно з обласною адміністрацією та обласною радою почали шукати шляхи та можливості для того, щоб зосередити всі стаціонарні підрозділи в одній локації», – каже генеральний директор лікарні Василь Павлюк.

Відтак, наразі за грантові кошти міжнародної організації у лікарні оновлюють одне з відділень, яке планують відкрити до кінця 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій міській дитячій клінічній лікарні встановили комп’ютерний томограф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано