Важлива історична знахідка: у Чернівецькому архіві виявили документи про події 1941 року на Буковині

Пошук
UA EN

Важлива історична знахідка: у Чернівецькому архіві виявили документи про події 1941 року на Буковині

Поділись новиною:

Працівники Чернівецького обласного архіву виявили додаткові документи про події 1941 року на Буковині. Знахідка містить свідчення про повстання буковинців у період після самого початку Другої світової війни на території України.

Про це на брифінгу розповів директор Державного архіву Чернівецької області Микола Рубанець, передають репортери С4.

За його словами, виявленні свідчення є безпрецедентною подією для історії України. Зокрема, були виявленні та оприлюднені документи щодо проголошення відновлення Української державності у період червня-липня 1941 року.

Виявлення цих документів є важливим історичною знахідкою, яка дає нові уявлення про події на Буковині. Документи засвідчують, що буковинці прагнули відновити свою державність і боролися за свою незалежність.

«Документи вказують також на те, що широкомасштабного розміру повстання вже набуло 28 числа. Очевидно, це такий подарунок ОУН-івців радянській владі, яка хотіла провести ряд святкувань на Буковини з метою мобілізації населення», – каже Микола Рубанець.

Працівники обласного архіву планують опублікувати виявлені документи у наукових виданнях та зробити їх доступними для широкого загалу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у сквері Дня вишиванки краєзнавці знайшли старовинні монети австрійських часів.

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано