Уряд збільшив компенсації за працевлаштування переселенців

Пошук
UA EN

Уряд збільшив компенсації за працевлаштування переселенців

Поділись новиною:

Кабінет Міністрів збільшив строки й розміри надання компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє С4 із посиланням на «Урядовий портал».

Так, заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна зазначила, що Кабмін збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат із двох до трьох місяців роботодавцю за працевлаштування ВПО та до шести місяців — за працевлаштування ВПО із числа осіб з інвалідністю.

Окрім цього, зміниться і сам розмір компенсацій. Якщо раніше вони виплачувались у сумі 6700 гривень на місяць, то відтепер такі компенсації прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складатиме 7100 гривень, а з 1 квітня — 8000 гривень.

«Якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то наступного року він отримає право на компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу. Якщо це буде ВПО із числа осіб з інвалідністю, то такі виплати можуть складати до 48 тисяч гривень на кожного відповідного працівника», — пояснила Тетяна Бережна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що переселенці на Буковині можуть отримати продуктові та гігієнічні набори.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано