Учителям в Україні підвищать зарплати у 2024 році

Пошук
UA EN

Учителям в Україні підвищать зарплати у 2024 році

Поділись новиною:

Міністерство освіти і науки України має намір збільшити заробітні плати українським вчителям. Кошти на підвищення передбачили у державному бюджеті на наступний рік, який Верховна Рада ухвалила напередодні.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу МОН.

Зазначається, що у держбюджеті загалом на освіту заклали майже на 22% більше, ніж 2023 року — 171,2 млрд гривень.

Підвищити зарплати вчителям мають за рахунок збільшених субвенцій, на які заклали 103,2 млрд грн. Як порівняти з 2023 роком, її збільшили на 87,5 млрд грн.

Це дасть змогу підвищити зарплати педагогічним працівникам: на 10,4% з 1 січня і ще на 12,6% з 1 квітня (за тарифною сіткою). Також, як додали у МОН, у субвенції заклали поділ класів на групи.

Крім того, міністерство планує збільшити фінансування за багатьма сферами, а саме: запланувати кошти на облаштування укриттів, друк підручників, забезпечення Нової української школи, створення навчально-практичних центрів сучасної професійної освіти тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чернівецькі освітяни із жовтня отримують надбавки до зарплати.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У поминальні дні у Чернівецькій області біля кладовищ будуть чергувати поліцейські
На Буковині у поминальні дні наряди поліцейських будуть перебувати поблизу кладовищ, щоби забезпечити правопорядок. Про це журналістам С4 повідомили у відділі комунікації поліції у Чернівецькій об...
У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано