У всіх пунктах пропуску Чернівецької області з наступного тижня запрацює «єЧерга» для автобусів

Пошук
UA EN

У всіх пунктах пропуску Чернівецької області з наступного тижня запрацює «єЧерга» для автобусів

Поділись новиною:

На Буковині додали ще чотири пункти пропуску, в яких працюватиме електронна черга для перетину кордону автобусами. Відтак, послугу «єЧерга» розширили на всі КПП, які розташовані на кордоні України з ЄС і Молдовою.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Загалом на кордоні діятиме 29 КПП, у яких водії автобусів міжнародних маршрутів зможуть користуватися «єЧергою». Таким чином в уряді планують прибрати черги перед пунктами пропуску.

«Наразі ми масштабуємо “єЧергу” на всі пункти пропуску, щоб верифікувати виконання автобусних маршрутів та проаналізувати навантаження на кордон. Після цього, на основі актуальної мережі маршрутів, ми запропонуємо кожному автобусу часовий проміжок для перетину кордону – відповідний слот. У підсумку маємо отримати кордон без черг та поїздки відповідно до графіку руху», – зазначив Кубраков.

З 12 лютого з 12 години дня всі автобуси зможуть перетинати кордон за попереднім записом в системі «єЧерга». Наразі йдеться лише про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом «реєструйся та їдь».

З понеділка до цього переліку будуть додані ще чотири пункти пропуску, які розташовані на Буковині. Зокрема:

  • Красноїльськ – Вікову де Сус;
  • Дяківці – Раковець;
  • Сокиряни – Окниця;
  • Россошани – Брічень.

Нагадаємо, торік у серпні «єЧерга» для автобусів запрацювала на восьми пунктах пропуску України. На Буковині послуга донині буде доступна на КПП «Порубне – Сірет» та «Мамалига – Крива».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міноборони запускає застосунок, в якому військовозобов’язані зможуть оновити свої дані: як він працює
З 18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 днів, тобто до 16 липня, повинні оновити свої облікові дані. Дл...
Війна
17.05
14:38
У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано