У Чернівцях затвердили 269 захисних споруд, які під час повітряної тривоги можна використовувати як укриття

Пошук
UA EN

У Чернівцях затвердили 269 захисних споруд, які під час повітряної тривоги можна використовувати як укриття

Війна
12.03
13:18

Поділись новиною:

У Чернівцях створили фонд захисних споруд цивільного захисту, до якого включили споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, якими можна користуватися під час оголошення повітряної тривоги.

Їх перелік затвердили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради, пише С4.

Як зазначила під час засідання начальниця управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернівецької міської ради Марина Паламарюк, раніше у фонді налічувалось 136 захисних споруд, які розташовані на території громади.

Проте, за її словами, цих захисних споруд не вистачало, тож, відповідно до постанови уряду, нині в той перелік включили й найпростіші укриття, які є, зокрема, у школах, дитячих садочках чи підприємствах. Наразі кількість найпростіших укриттів в Чернівецькій територіальній громаді становить 269. З їх переліком можна ознайомитися за цим посиланням.

У проєкті рішення вказується, що такі приміщення пройшли відповідну перевірку робочою комісією та готові до використання за призначенням та забезпечення колективного захисту населення.

Варто зазначити, що найпростішими укриттями вважаються фортифікаційні споруди, цокольне або підвальне приміщення, інша споруда підземного простору, в якій можливе тимчасове перебування людей під час небезпеки.

У таких укриттях, зокрема, має бути не менше двох евакуаційних виходів, наявна вентиляція, створені умови для вільного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині прокуратура через суд зобов’язала облаштувати укриття в Горішньошеровецькій громаді.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано