У мерії розповіли, скільки безпритульних тварин є нині у Чернівцях та чи можливо створити в місті притулок для них

Пошук
UA EN

У мерії розповіли, скільки безпритульних тварин є нині у Чернівцях та чи можливо створити в місті притулок для них

Поділись новиною:

У Чернівцях під час останньої інвентаризації виявили близько 1,5 тисячі безпритульних тварин. У місті функціонує лише центр стерилізації, а створення притулку для чотирилапих у планах міської ради наразі немає.

Про це в ефірі передачі «Що коїться» на каналі С4 повідомив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

За його словами, нині в місті є лише один спосіб контролювати кількість цих тварин – це стерилізація. Проте, переконаний Крохмаль, відкриття притулку не розв’яже проблему, тому що його утримання обійдеться міській раді у чималі кошти.

«На сьогодні є елементарні розрахунки економічні. Ми розуміємо, що утримати одну тварину в рік обходиться у близько 70 тисяч гривень. Уявіть собі, що ми зараз 1,5 тисячі тварин зберемо в одному місці та почнемо їх фінансувати. Ми розуміємо, що ця цифра як мінімум подвоїться, тому що туди тварин завезуть і найближчі громади. Це працює у тому випадку, якщо цих притулків буде багато, не тільки місті Чернівці», – зауважив посадовець.

Нині у Чернівцях функціонує МКП «Центр стерилізації тварин», де чотирилапі перебувають після стерилізації. Ця процедура займає до двох тижнів, після того тварин відпускають у ті місця, де їх відловили.

Заступник мера додав, що за місяць у місті відловлюють і стерилізують 100 тварин. Почали кампанію з відлову на початку лютого. Наступного тижня у Чернівцях запланований вилов тварин в районі ринку «Калинівський», вулиць Скальда і Вокзальна.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міноборони запускає застосунок, в якому військовозобов’язані зможуть оновити свої дані: як він працює
З 18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 днів, тобто до 16 липня, повинні оновити свої облікові дані. Дл...
Війна
17.05
14:38
У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано