У Чернівецькому училищі радіоелектроніки навчатимуть операторів безпілотників

Пошук
UA EN

У Чернівецькому училищі радіоелектроніки навчатимуть операторів безпілотників

Війна
20.03
12:46

Поділись новиною:

У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки планують обладнати майстерню, щоб навчати операторів дронів. На це з державного бюджету виділять понад 5 мільйонів гривень.

Про це інформує С4 з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

Відомо, що загалом на облаштування майстерні потрібно понад 8 мільйонів гривень, 5 з яких виділять у межах субвенції. Ремонт планують розпочати наприкінці весни, щоб у наступному навчальному році в ній розпочали здобувати освіту всі охочі.

Започаткувало МОН проєкт #100 майстерень для того, щоб учні могли опановувати найбільш потрібні професії для відбудови країни. Для цього держава виділила 500 мільйонів гривень. На ці кошти в рамках проєкту обладнають 72 майстерні, решту профтехів – за гроші міжнародних партнерів і бізнесу.

Зауважимо, що обладнати майстерню планують і в Глибоцькому професійному ліцеї. Там після ремонту навчатимуть водіїв і слюсарів. На трансформацію приміщення навчального закладу планують витратити понад 6 мільйонів гривень. 4 мільйони – забезпечить держава.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині відремонтують вище професійне училище радіоелектроніки та Професійно-технічне училище №8.. Оновлення училищ фінансуватимуть в рамках програми «EU4Skills» країни Європейського союзу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано