У чернівецькому ботанічному саду росте понад 1200 видів рідкісних дерев

Пошук
UA EN

У чернівецькому ботанічному саду росте понад 1200 видів рідкісних дерев

Поділись новиною:

Берека, тюльпанове дерево, гінкго білоба. У Чернівцях ростуть рідкісні дерева, які не адаптовані для нашої місцевості через клімат. Деяким із дерев понад 100 років.

Про це журналістам С4 розповіла провідна фахівчиня відділу рослин відкритого ґрунту ботанічного саду ЧНУ ім. Ю. Федьковича Марія Виклюк.

Здебільшого рослини та дерева, які не притаманні для буковинського клімату, ростуть на приватних територіях та у паркових зонах. А у чернівецькому ботанічному саду рідкісних дерев понад 1200 видів.  

«У ботанічному саду є і багряник японський, софора японська і псевдотсуга тисолиста. Є і церциси. Навіть ялиці – ці дерева можуть (рости – ред.) десь поодиноко, біля приватних садиб. Такі дерева, як тюльпанове дерево і платан, належать до категорії паркових дерев», – говорить фахівчиня.

Рідкісні види дерев потребують особливого догляду та розташування.

«Вони можуть бути висаджені у великих парках, у скверах, можна їх висаджувати й на алеях, але там, де широкі вулиці, де достатньо місця, як для кореневої системи, так і для достатнього простору для крони», – додає Марія Виклюк.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у ботанічному саду Чернівецького університету квітне найстаріша магнолія в місті.

Слідкуйте за нами у Telegr

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано