У ботанічному саду Чернівецького університету квітне найстаріша магнолія в місті

Пошук
UA EN

У ботанічному саду Чернівецького університету квітне найстаріша магнолія в місті

Поділись новиною:

У Чернівцях почали квітнути магнолії, серед яких і сторічна. Побачити їх можна не тільки на території університету чи ботанічного саду, а й майже по всьому місту.

Про це журналістам С4 розповів завідувач кафедри ботаніки та природоохоронної діяльності ЧНУ ім. Ю. Федьковича Ілля Чорней.

На території ботанічного саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича є понад 20 видів магнолій. Тут росте і найстарша магнолія в Чернівцях.

«Перші магнолії тут були висаджені ще тоді, коли закладався ботанічний сад. Це було в 1877 році, через два роки після відкриття університету у Чернівцях», – каже Чорней.

Забарвлення квітів залежить від погодних умов. Чим тепліша температура повітря – тим яскравіший колір цвіту. Найбільш популярними і поширеними є магнолії Суланджа – вони квітнуть до розпускання листя і є декоративними.  

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на алеї вздовж вулиці Воробкевича у Чернівцях планують висадити ще 10 тюльпанових дерев.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано