У ботанічному саду Чернівецького університету квітне найстаріша магнолія в місті

Пошук
UA EN

У ботанічному саду Чернівецького університету квітне найстаріша магнолія в місті

Поділись новиною:

У Чернівцях почали квітнути магнолії, серед яких і сторічна. Побачити їх можна не тільки на території університету чи ботанічного саду, а й майже по всьому місту.

Про це журналістам С4 розповів завідувач кафедри ботаніки та природоохоронної діяльності ЧНУ ім. Ю. Федьковича Ілля Чорней.

На території ботанічного саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича є понад 20 видів магнолій. Тут росте і найстарша магнолія в Чернівцях.

«Перші магнолії тут були висаджені ще тоді, коли закладався ботанічний сад. Це було в 1877 році, через два роки після відкриття університету у Чернівцях», – каже Чорней.

Забарвлення квітів залежить від погодних умов. Чим тепліша температура повітря – тим яскравіший колір цвіту. Найбільш популярними і поширеними є магнолії Суланджа – вони квітнуть до розпускання листя і є декоративними.  

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на алеї вздовж вулиці Воробкевича у Чернівцях планують висадити ще 10 тюльпанових дерев.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано