У Чернівецькій області ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області ще одна парафія перейшла до ПЦУ

Поділись новиною:

Уже друга парафія в селі Виженка, що на Вижниччині, перейшла в підпорядкування Православної церкви України.

Про це пише С4 з посиланням на Facebook-сторінку Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ.

Зазначається, що в селі є два храми. Перший — на честь Іоанна Сучавського (ПЦУ) та Свято-Миколаївський, який належав до УПЦ МП.

«Коли священник цього храму московського патріархату відмовився відкрити його, аби відспівати загиблого воїна Дмитра Клима, прихожани обурилися і вирішили, що в їхньому селі не буде московської церкви», — йдеться в дописі.

Відтак, 23 березня відбулися збори релігійної громади Храму Святителя Миколая, на яких одноголосно проголосували (237 голосів) за приєднання до ПЦУ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в трьох громадах на Буковині жодна церква не перейшла до Православної церкви України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано