У Чернівцях відкрили Центр підтримки ветеранів «Місце сили» (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях відкрили Центр підтримки ветеранів «Місце сили» (фото)

Війна
04.06
17:06

Поділись новиною:

Як отримати статус ветерана, на які пільги можна розраховувати, де отримати медичну допомогу та як інтегруватися до цивільного життя – відповіді на ці запитання військовослужбовці, які повернулися з фронту, можуть отримати у хабі для ветеранів, який відкрили у Чернівцях 4 червня.

Про це інформує С4.

Відкриття хабу ініціювали самі військовослужбовці, звернувшись з відповідним запитом до Чернівецької міської ради.

«Люди, які будуть повертатися і люди, які вже тут, будуть цього потребувати. Єдине, людей, які тут будуть працювати, чекають великі виклики, бо люди повертаються звідти після поранень і контузій. До них потрібен буде окремий підхід, щоб допомагати повертатися в соціум», – зазначив підполковник, заступник командира однієї з військових частин Чернівецької області.

У хабі працюватиме кейс-менеджер, психолог та юрист. Тут прийматимуть не лише ветеранів, а й членів їхніх сімей, родичів загиблих та безвісти зниклих.

«Ветеранський хаб – це та модель, яка дозволяє нам саме зараз починати переадресовувати людей туди, де їм нададуть більш поглиблену соціальну, медичну і психологічну допомогу», – сказав заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк.

Для ветеранів розробили спеціальний путівник. У ньому зібрали список документів для оформлення статусу ветерана, можливі пільги, адреси установ, які надають медичну та психологічну допомогу Захисникам, а також посилання на обласні й державні програми підтримки. У хабі планується проведення груп підтримки та індивідуальних консультацій психолога. За потреби колишнім військовим допомагатимуть опановувати нову професію. 

Приміщення для хабу виділила Чернівецька міська рада, ремонтні роботи профінансовані Програмою розвитку ООН. На це Європейський Союз виділив майже 50 тис. доларів.

«Програма розвитку підтримує ветеранські об’єднання у 12 областях України. Але це не лише про створення таких просторів. Це пілотування сервісів для ветеранів. Ми також хотіли б створювати сервіси, які б не перекривали функції тих, що вже існують для ветеранів та членів їх родин. В питаннях реінтеграції ми розглядаємо досвід інших країн, але, насправді, Україна також може багато чому навчити світ», – зауважила керівниця напряму громадської безпеки та соціальної згуртованості ПРООН Федеріка Діспенца.

Хаб працюватиме у будні з 8:30 до 17:00. Консультацію можна отримати й за телефоном: 066 839 18 00.

Фото: Тарас Піц.

Раніше ми писали про те, що у Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської створять «Ветеранський театральний хаб», на базі якого проводитимуть тренінги, різноманітні зустрічі, читатимуть поезії й п’єси.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано