У Чернівцях суттєво може зрости вартість проїзду у громадському транспорті

Пошук
UA EN

У Чернівцях суттєво може зрости вартість проїзду у громадському транспорті

Поділись новиною:

Вартість проїзду у маршрутках може зрости до 14 гривень вже з 15 серпня. Про це на брифінгу розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль, повідомляє журналістка «С4».

«У Чернівцях найнижчий тариф в Україні на перевезення пасажирів. Сьогодні ми плануємо опублікувати проєкт рішення виконкому. Ми отримали розрахунки від багатьох перевізників. Також є розрахунок від нашого КП – «Чернівецького тролейбусного управління». Оскільки ЧТУ закупило власні автобуси та обслуговує 3 маршрути, підприємство цілком могло подати такий розрахунок. Найнижчим економічно обґрунтованим розрахунком був розрахунок саме ЧТУ, де очікувана вартість склала 14 гривень. Мова зараз не йде про електротранспорт. Найдорожчі розрахунки – понад 16 грн.

На наступному засіданні виконком повинен прийняти це рішення. Тож вартість проїзду у маршрутках може збільшитись до 14 гривень вже з 15 серпня», – розповів Ігор Крохмаль.

Читайте також: Вартість проїзду у тролейбусі: як ЧТУ вираховує тариф?

За його словами, вартість проїзду у тролейбусі може підвищитись до 8 гривень, хоча, якщо взяти рентабельність, то вона повинна була б становити від 15 грн.

«Це потрібно для того, щоб підприємство могло покрити власні витрати. Якщо у 2019 році ми платили за електроенергію 20 млн грн, то у 2022 – це 65 млн грн.

На запчастини раніше в місяць витрачали 500 тис. грн, то зараз ця цифра збільшилась до майже 2 млн. Це серйозне фінансове навантаження. Тому ми розглядаємо таку можливість, що вартість зросте до 10 грн, компенсація з бюджету становитиме 2 грн. Тому люди платитимуть 8 грн. Школярі платитимуть половину вартості – 4 грн. Пільгова категорія – без змін», – додав чиновник.

Переглядайте наші новини у Telegram

Ігор Крохмаль запевнив, що Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства буде контролювати дотримання перевізниками графіка руху та слідкуватиме за порушеннями. Якщо не будуть дотримуватись умов, з такими перевізниками розриватимуть угоди.

Детальніше про підвищення тарифу дивіться сьогодні, о 19:00 у «Чернівецькому репортері».

Читайте також:

Родинам загиблих військовослужбовців у Чернівцях посмертно вручили державні нагороди (фоторепортаж)
Міський голова Роман Клічук вручив родинам загиблих військовослужбовців із Чернівців державні нагороди. Загалом відзначили 31 Героя. Про це пише С4. Полеглих бійців посмертно відзначив як прези...
Війна
19.04
16:26
Буковинців попередили про сильні заморозки та шкальний вітер
На території Чернівецької області найближчими днями синоптики прогнозують шкальний вітер та сильні заморозки. Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр із гідрометеорології. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано