Вартість проїзду у тролейбусі: як ЧТУ вираховує тариф?

Пошук
UA EN

Вартість проїзду у тролейбусі: як ЧТУ вираховує тариф?

Поділись новиною:

Що входить у вартість квитка? Якщо говорити про електротранспорт, то тут суттєві витрати на заробітну плату (27,4%) та на електроенергію (19,8%), ціна якої до речі, зросла, повідомляє «С4» з посиланням на Чернівецьке тролейбусне управління.

У вартість квитка включаються також видатки на обслуговування, утримання та поточний ремонт рухомого складу. Зазначимо, що виробнича собівартість зросла до 21,3%. Наприклад, автобус не потребує додаткових коштів на обслуговування, але тролейбус – так: безперебійне функціонування контактно-кабельних мереж, тягових підстанцій тощо.

Читайте також: Ніхто нікого не звільняє: кондукторам ЧТУ пропонують нову роботу

У тарифі повинен бути закладений відсоток рентабельності, тобто прибуток підприємства. Його можна спрямувати на розвиток чи ремонт електротранспорту. Якщо врахувати відсоток рентабельності, вартість квитка складатиме 15 гривень.

Інвестиційної складової у нинішньому тарифі також немає, а саме вона відповідає за оновлення тролейбусного парку. Якщо додати інвестиційну складову, тоді вартість одного квитка за проїзд складала б близько 30 гривень.

Слідкуйте за нами в Instagram

Враховуючи всі витрати, пов’язані зі здійсненням господарської діяльності з перевезення пасажирів та інвестиційну складову, то тариф проїзду мав би бути в чотири рази вищим за нинішній. Проте його встановити не можна, оскільки він не відповідає реальній платоспроможності громадян. Тому, теперішня вартість проїзду у міському електротранспорті покриває лише поточні витрати на обслуговування господарської діяльності підприємства.

Читайте також:

Родинам загиблих військовослужбовців у Чернівцях посмертно вручили державні нагороди (фоторепортаж)
Міський голова Роман Клічук вручив родинам загиблих військовослужбовців із Чернівців державні нагороди. Загалом відзначили 31 Героя. Про це пише С4. Полеглих бійців посмертно відзначив як прези...
Війна
19.04
16:26
Буковинців попередили про сильні заморозки та шкальний вітер
На території Чернівецької області найближчими днями синоптики прогнозують шкальний вітер та сильні заморозки. Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр із гідрометеорології. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано