У Чернівцях розпочали прийом заявок від кандидатів на премію імені Кохановського: як і хто може долучитися

Пошук
UA EN

У Чернівцях розпочали прийом заявок від кандидатів на премію імені Кохановського: як і хто може долучитися

Культура
01.04
17:22

Поділись новиною:

Чернівчани можуть отримати муніципальну відзнаку Антона Кохановського. Свої заявки можуть залишити підприємства, державні установи, заклади культури, освіти, науки, засоби масової інформації, творчі спілки та громадські організації.

Про це повідомили на сайті Чернівецької міської ради, пише С4.

Кандидатів на здобуття відзнаки можна висунути до 1 серпня у таких номінаціях:

  • «Наукове відкриття року»
  • «Краєзнавча розвідка року»
  • «Журналістська знахідка року»
  • «Мистецький тріумф року»
  • «Місцева ініціатива року»
  • «Меценат року»
  • «Бізнес-проєкт року»
  • «Молодіжна ініціатива року».

На здобуття Відзнаки можна висунути громадян України, інших держав, науковий, творчий колектив або групу, громадську організацію, підприємство, засіб масової інформації за кращі наукові, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки, в яких висвітлюється історія міста Чернівців та діяльність його самоврядування,  що здобули загальне визнання, створюють і популяризують позитивний імідж міста Чернівців у зарубіжних країнах.

На муніципальну відзнаку можуть також претендувати соціально важливі для чернівецької громади проєкти та ініціативи мешканців, громадськості й бізнесу.

Визначення лауреатів у кожній номінації здійснює Комісія з присудження муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського, до якої увійшли авторитетні науковці, письменники, громадські діячі, літературознавці, мистецтвознавці, журналісти, працівники культури та освіти.

Лауреат не може бути висунутий на здобуття цієї Відзнаки повторно. Звання лауреата посмертно не присуджується.

Пропозиції щодо відзначення Муніципальною відзнакою імені Антона Кохановського подаються на ім’я міського голови до канцелярії міської ради (каб. 113).

Зазначимо, що відзнаку заснували з метою вшанування пам’яті очільника міського самоврядування Чернівців Антона Кохановського та належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних, художніх та журналістських праць, краєзнавчих розвідок, пов’язаних з історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, а також підтримки соціально важливих для чернівецької громади проєктів та ініціатив.

Довідкову інформацію можна отримати за телефоном: 52-25-79.

Нагадаємо, торік лауреатами премії стали восьмеро чернівчан. Її традиційно вручили під час відзначення Дня міста.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано