У Чернівцях презентували перший найповніший багатотомник Юрія Федьковича (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях презентували перший найповніший багатотомник Юрія Федьковича (фоторепортаж)

Культура
19.03
17:59

Поділись новиною:

У 2024 році ми відзначаємо 190-у річницю від дня народження Юрія Федьковича (1834-1888) – письменника, громадсько-культурного та освітнього діяча, якого називають буковинським Кобзарем.

З нагоди ювілею в Чернівецькому художньому музеї відбулася низка тематичних заходів. Зокрема, презентували перший найповніший багатотомник творів Юрія Федьковича, підготовлений й виданий в Чернівцях у п’яти томах, шести книгах. 

Відвідувачі літературної імпрези почули розповідь про видання від його упорядників: Богдана Мельничука, Лідії Ковалець, Людмили Черняк. Також присутні побачили книжкову виставку справжніх історичних раритетів «Видання творів Юрія Федьковича з фондів Наукової бібліотеки Чернівецького університету», та виставку «Співацька доля» (твори із зібрання ЧХМ до ювілеїв Тараса Шевченка та Юрія Федьковича), а також тематичне відео «Буковинський Кобзар».

Що цікаво, багатотомник Юрія Федьковича обіцяє бути бібліографічною рідкістю, а перший його том вже відсутній у вільному продажу.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях презентували виставку «Коктейль емоцій» Анатолія Житарюка.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано