«Коктейль емоцій» Анатолія Житарюка показали в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

«Коктейль емоцій» Анатолія Житарюка показали в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
14.03
18:33

Поділись новиною:

Сьому персональну виставку відомого не лише на Буковині, а й за її межами графіка, скульптора, дизайнера, художника Анатолія Житарюка, яка отримала назву «Коктейль емоцій», відкрили в Чернівецькому обласному художньому музеї.

«Традиційно мої виставки проходять до 8 березня, коли на цю дату, звісно, у музеї не заплановано нічого іншого. Тим не менше, по роботах видно, що це для нашої прекрасної половини. Кожен може підійти й побачити щось те, що я і не збирався передати, а воно там десь зашифроване. Спочатку думав зробити коктейль тільки із самих груш, але мене почали поправляти, що груші все ж таки восени. Тому тут є і груші, і квіти, і жінки», — зауважив митець.

Триватиме виставка, у якій задіяно 38 живописних робіт до 15 квітня.

Довідка: Анатолій Миколайович Житарюк (27. 05. 1952, с. Новоселиця Кельменецького району Чернівецької області) — член Спілки дизайнерів України (2009), член Спілки художників України (2012).

Закінчив Одеський педагогічний інститут (1977; викл. В. Єфименко, Б. Рум’янцев). Працював в 1994–99 рр. директором Кельменецької дитячої художньої школи. Займається монументальним і станковим живописом, дизайном будинків та книжок. Працює в графіці, зокрема, у пастелі. Основні жанри — пейзаж, натюрморт, композиція, скульптура малих форм. Учасник всеукраїнських, закордонних мистецьких виставок від 2000 року.

Роботи митця зберігаються в художніх музеях м. Чернівці, м. Сучава (Румунія), у Національному музеї Т. Г. Шевченка (м. Київ) у приватних колекціях в Італії, Іспанії, США, Канаді, Польщі.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано