У Чернівцях до 75-річчя Володимира Івасюка проведуть музичний фестиваль VodograyFest (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях до 75-річчя Володимира Івасюка проведуть музичний фестиваль VodograyFest (фоторепортаж)

Культура
07.02
13:12

Поділись новиною:

У Чернівцях до 75-річчя видатного буковинського композитора Володимира Івасюка проведуть музичний фестиваль VodograyFest. Конкурс розрахований насамперед на молодих виконавців, які прагнуть створювати нову музику й інтерпретувати творчість Івасюка у сучасному стилі.

Про це на преспідході журналістам розповіла директорка Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука Тетяна Дяченко.

«Під час війни виникло багато викликів, у тому числі для музикантів. Дуже багато зруйновано концертних залів, і молодим музикантам стало ще складніше показувати творчість і музику. Тож ми відкриваємо їм можливість професійної сцени. Тобто ті люди, котрі виграють у нашому конкурсі онлайн, матимуть змогу приїхати до Чернівців і виступити на сцені, що може стати хорошим стартом для молодого гурту чи виконавця», – пояснила Дяченко.

Фестиваль, попри назву, є багатожанровим. До участі в конкурсі допускатимуть пісні у будь-якому аранжуванні, головна умова – нове бачення музики композитора.

Приурочили фестиваль до 75-річчя Володимира Івасюка. Тетяна Дяченко каже, що не могли оминути таку важливу дату.  

Головою журі став музикант і соліст гурту «Піккардійська Терція» Андрій Капраль. Також серед членів журі є композиторка і співачка Олена Токар, джазовий піаніст Олег Петрович, флейтист Роман Марусяк, а також актриса Інна Мірошниченко.

Заявки до участі в конкурсі можна подавати до 25 лютого. 1 березня організатори оголосять переможців, які вже 4 березня матимуть змогу виступити на оновленій сцені Кіноконцернтної зали «Чернівці».

Загалом до гала-концерту професійне журі відбере п’ять найкращих номерів, які приїдуть у Чернівці. Можливість обрати свого фаворита буде і в глядачів – для них у соціальних мережах публікуватимуть номери, а за кількістю вподобань визначать переможця глядацьких симпатій.

Гран-прі для переможців становить 50 тисяч гривень, з яких 25 тисяч підуть на допомогу Збройним силам. Як зауважила Тетяна Дяченко, переможець самостійно визначить, куди саме направити кошти, проте від нього очікуватимуть на звіт, що гроші потрапили саме нашим бійцям.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у сквері Дня вишиванки у Чернівцях з’явиться пам’ятник Володимиру Івасюку. Це буде перший пам’ятник відомому композитору у місті. Його виготовлення і встановлення профінансують меценати.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано