У «Чернівціводоканалі» прокоментували ситуацію з неприємним запахом в районах міста

Пошук
UA EN

У «Чернівціводоканалі» прокоментували ситуацію з неприємним запахом в районах міста

Поділись новиною:

Мешканці мікрорайонів «Гравітон», «Гарячий Урбан», «Кемпінг» та «Калічанка» скаржаться на нестерпний запах стічних вод. За останній тиждень у цих мікрорайонах сморід посилився. Тамтешні мешканці кажуть, що така ситуація відбувається упродовж щонайменше десяти років.

Журналісти С4 дізнавалися у КП «Чернівціводоканал», у чому може бути причина неприємного запаху.

Так, на думку начальника служби очисних споруд каналізації Олександра Боділа, одним із факторів виникнення неприємного запаху можуть бути вигрібні ями.

«Якщо мешканці десь недобросовісно відпрацювали по вигрібних ямах, не злили побутові стоки у централізовані пункти зливу, а на присадибні ділянки, то під впливом сонячних променів відбувається випаровування, і, звичайно, що воно дає неприємний запах», – пояснює Олександр Боділ.

Директор КП «Чернівціводоканал» Андрій Колесник каже, що причиною можуть бути перепади тиску та запевняє, що в такому разі проблему зможуть вирішити.

«Багато років у нас був надлишковий мул на ділянці у 20 га, яка у 2000-му році була переповнена. При певних перепадах тиску змінюються повітряні масиви та виникають запахи», – зауважив Колесник.

Директор Водоканалу зазначив, що первинні і вторинні відстійники працюють у штатному режимі, а надалі підприємство планує реконструкцію очисних споруд у 2024 році за грантовою угодою. На ці роботи заплановані 4 млн євро.

«На сьогодні велика увага приділяється очисним спорудам. Окрім того, що чекаємо міжнародну закупівлю, капітальний ремонт проводиться коштом “Чернівціводоканалу”. Загальна сума, яку вклали в реконструкцію очисних споруд у міському бюджеті за 2021-2024, склала понад 16 мільйонів гривень», – додав Андрій Колесник.

Нагадаємо, питання неприємного запаху в місті підіймали під час чергового засідання Чернівецької міської ради 30 травня. Депутати вирішили створити робочу групу та провести експертизу, яка має з’ясувати усі причини появи смороду.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано