Тюльпанові дерева, червоні клени та сакури: у Чернівцях цьогоріч планують висадити майже півтори сотні дерев

Пошук
UA EN

Тюльпанові дерева, червоні клени та сакури: у Чернівцях цьогоріч планують висадити майже півтори сотні дерев

Поділись новиною:

Чернівецький трест зеленого господарства у 2024 році планує висадити у середмісті 144 дерева.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на каналі С4 розповіла заступниця керівниці КП «Чернівецький трест зеленого господарства та ПЗР» Наталія Гончарова.

Фото: Тарас Піц

За її словами, на вулиці Воробкевича планують висадити ще 11 тюльпанових дерев і закінчити алею. Загалом передається, що вздовж вулиці після посадки ростиме 48 дерев. На центральних вулицях Чернівців з’являться липи, червонолисті клени, а на вулиці Винниченка планують висадити сакури.

Гончарова зазначила, пропозиції з висадки рослин подали до міської ради, яка й вирішить, скільки дерев зможуть посадити.

У планах Зелентресту також висадка кущів і багаторічних рослин. Зміна клімату, зі слів Наталії Гончарової, суттєво не вплинула на зелені насадження в місті. Виняток – вічнозелений самшит, який знищують комахи. Тож у підприємстві частково починають відмовлятися від цієї рослини.

«З нових рослин впроваджуємо злаки, вони досить стійкі до різних кліматичних умов. Зараз декілька років поспіль є мода на квітники нової хвилі. У них застосовуються лише кущі, багаторічні росили і злакові. Їхня перевага в догляді, бо багаторічні рослини потребують максимального догляду тільки перший рік-два. Потім їх не треба ані поливати, ані прополювати, ані розпушувати», – додає заступниця директорки тресту зеленого господарства.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині у березні висадили майже пів мільйона молодих дерев.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях 2 травня відбулося перше братське поховання в Україні. На кладовищі «Садгора» попрощалися з 19 військовослужбовцями, які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського ав...
Війна
02.05
16:03
Як у храмах Чернівців освячуватимуть кошики на Великдень
Цієї неділі, 5 травня, православні християни відзначатимуть одне із найбільших церковних свят — Великдень. Храми ПЦУ у Чернівцях справлятимуть святкові богослужіння з дотриманням комендантської годин...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано