«Тату, повертайся живим»: учні Чернівецького ліцею №5 «Оріяна» написали пасхальні листівки українським захисникам

Пошук
UA EN

«Тату, повертайся живим»: учні Чернівецького ліцею №5 «Оріяна» написали пасхальні листівки українським захисникам

Війна
02.05
10:10

Поділись новиною:

З 2014 року в Чернівецькому ліцеї №5 «Оріяна» організовують різні акції на підтримку ЗСУ. До Великодня ліцеїсти підготували військовим писанки, паски та листи. У 78 дітей один із батьків на війні.

Про що школярі пишуть військовим та як допомагають Збройним силам України, ліцеїсти розповіли журналістам С4.

Учениця 3-А класу Олеся Рупташ у листі своєму татові, який нині захищає Україну, написала: «Дякую тобі за захист нашої країни. Бажаю тобі міцного здоров’я, щастя, сили, перемоги та миру, і щоб ти повернувся живим».

«Я кожного вечора й кожного ранку молюся за нього та із нетерпінням його чекаю. Коли на війні є вільний час, то я йому дзвоню і говорю разом із мамою і бабусею», — розповідає дівчинка.

Другий рік поспіль Великдень для учениці 4-Б класу Олександри Луканюк буде без батька. Військовий загинув на фронті в березні 2023 року.

«Я дуже скучила і я не хотіла б, щоб це сталося. Кожний вечір із ним говорила. Йому відправляла також листівки, гроші, консерви. Він був дуже добрим, хорошим, справедливим, розумним, чесним. Він був таким командиром, якого поважали всі. Завжди з ним віталися, до нього ставилися з повагою. Завжди говорили, що він був уважним», — каже школярка.

Учень 3-Б класу Тимур Гамбаров — вимушений переселенець із Харкова. Для захисників школяр власноруч створив пасхальну листівку.

«Я робив для наших військових писанки. Вони нас захищають, допомагають нам, підтримують нас, і ми їх підтримуємо», — говорить хлопець.

Також нещодавно в освітньому закладі відбулась акція на підтримку ЗСУ «Дрони для перемоги».

«Це така благодійна акція, до якої долучилися вся наша учнівська ліцеївська родина, вчителі, учні й батьки школярів. Нам вдалося акумулювати майже 450 тисяч гривень. І за лічені дні ми придбали 25 ударних FPV-дронів і один розвідувальний дрон», — розповідає директорка Чернівецького ліцею №5 «Оріяна» Галина Абрам’юк.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівцях відбувся благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ».

Матеріал підготувала Данко Богдана, студентка другого курсу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано