«Шукаємо спонсора»: мер Роман Клічук розповів, коли у Чернівцях встановлять пам’ятник Івасюку

Пошук
UA EN

«Шукаємо спонсора»: мер Роман Клічук розповів, коли у Чернівцях встановлять пам’ятник Івасюку

Культура
03.04
18:23

Поділись новиною:

Чернівецька міська рада ще не знайшла спонсора, який міг би профінансувати виготовлення і встановлення пам’ятника буковинському композитору Володимиру Івасюку.

Про це міський голова Роман Клічук сказав під час своєї пресконференції, пише С4.

За словами Клічука, спонсор був, але відмовився від фінансування, оскільки не розраховував на таку велику суму.

«Скульптор захотів суму значно більшу, аніж ми розраховували, тому зараз перебуваємо на стадії перемовин», – сказав міський голова і додав, що обійдеться виготовлення пам’ятника разом із реконструкцією фонтана позаду нього орієнтовно у 4 млн грн.

«Воно в принципі оригінально, більшості сподобалось. Але є питання коштів. Ми не приймали рішення виділяти з бюджету міста. Якщо не знайдемо кошти, треба буде розривати угоду. Це ж був конкурс, на якому переміг скульптор. Тоді треба буде оголошувати новий. Але справді, цей скульптор з іменем. Він відомий в країні. Я переконаний, що ще трошки і ми знайдемо спонсора, однозначно», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, у серпні 2023 року у Чернівцях завершився всеукраїнський конкурс на проєкт скульптури буковинського композитора Володимира Івасюка. Переможцями стали учасники з Києва.

Пам’ятник планують розташувати у сквері Дня вишиванки біля Соборної площі. Це буде перший пам’ятник відомому композитору в Чернівцях.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано