Роботодавці на Буковині можуть отримати понад 100 тис. грн компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю

Пошук
UA EN

Роботодавці на Буковині можуть отримати понад 100 тис. грн компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю

Поділись новиною:

Державна служба зайнятості виплачує грошову компенсацію роботодавцям, які працевлаштували людину з першою або другою групою інвалідності та облаштували під її потреби робоче місце. У Чернівецькій області від початку року вже виплатили вісім таких компенсацій.

Про це журналістам С4 розповіла директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Програма грошової компенсації роботодавцям запрацювала наприкінці 2023 року. Підприємці можуть отримати понад 106 тисяч гривень на облаштування робочого місця для працівника з інвалідністю першої групи та 71 тисячу гривень для людини, яка має інвалідність другої групи.

«Осіб з інвалідністю більшає і буде ще більшати, на жаль. Суспільство має бут готовим, що ці хлопці і дівчата, які демобілізуються й приходять до нас, їх потрібно інтегрувати до активної зайнятості», – зауважує Кожолянко.

Щоб отримати компенсацію, роботодавець має подати заяву до центру зайнятості впродовж 90 днів з дня працевлаштування людини з інвалідністю. Любов Кожолянко каже, що пакет документів є мінімальним і абсолютно спрощеним.

Програма компенсацій роботодавцям передбачає створення умов для реалізації можливостей людей з інвалідністю.

«Не будемо говорити, що це секрет. Це не секрет, що людям з інвалідністю працевлаштуватися не так просто, тому що люди, які живуть у віддалених селах, у них немає доступного громадського транспорту. Заклади, будівлі – не всі є загальнодоступними. І, якщо там є пандус, то у приміщенні немає туалетної кімнати або зручних таких умов, де було б зручно пересуватися й на кріслі колісному і з іншими допоміжними засобами», – говорить представниця Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Чернівецькій ОВА Валентина Добридіна.

Подати заяву на отримання компенсації за облаштування робочого місця особи з інвалідністю можна через застосунок «Дія».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Україні запустили експериментальний проєкт, під час якого учасники бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни можуть здобути новий фах, пройти перепідготовку або підвищити рівень кваліфікації.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано