На Буковині ветерани або люди, які мають інвалідність через війну, можуть навчатися безкоштовно

Пошук
UA EN

На Буковині ветерани або люди, які мають інвалідність через війну, можуть навчатися безкоштовно

Поділись новиною:

В Україні запустили експериментальний проєкт, під час якого учасники бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни можуть здобути новий фах, пройти перепідготовку або підвищити рівень кваліфікації.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, пише С4.

Обрати можна з-поміж 95 сучасних професій та 365 освітніх програм в закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

В ОВА зауважують, що професійне навчання для людей з інвалідністю внаслідок війни організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

Як отримати можливість навчатися безкоштовно

Для проходження професійного навчання ветеран або людина з інвалідністю внаслідок війни має подати до служби зайнятості:

  • заяву за встановленою формою;
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи;
  • посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу, чи вищу освіту, атестат або дублікати таких документів, або єДокумент про освіту (за наявності);
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни подають також копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальну програму реабілітації.

У відомстві додають, що людина, яка має намір навчатися, самостійно обирає фах або програму підвищення кваліфікації, а також місце професійного навчання із переліку закладів освіти, що сформований Державним центром зайнятості.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині військовослужбовці, які мають намір розвивати або створити власний бізнес, можуть долучитися до грантової програми.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано