Оновлення військово-облікових даних у ЦНАПі: як відбувається процедура та скільки чернівчан вже скористалися послугою

Пошук
UA EN

Оновлення військово-облікових даних у ЦНАПі: як відбувається процедура та скільки чернівчан вже скористалися послугою

Війна
21.05
10:46

Поділись новиною:

Оновити свої військово-облікові дані чоловіки від 18 до 60 років можуть у декілька способів: за допомогою застосунку «Резерв+», у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також у місцевих центрах надання адміністративних послуг.

Як відбувається процедура та скільки чернівчан вже скористалися послугою – дізнавались журналісти С4.

За словами директора департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОВА Валентина Дунаєвського, у Чернівецькій області всі ЦНАПи готові надавати послуги з оновлення персональних даних військовозобов’язаними. Загалом над цим на Буковині працюють 177 адміністраторів, які напередодні отримали коди доступу й відповідну кваліфікацію на порталі «Дія».

«Наразі це здійснюється шляхом безпосередньо відвідування центру адміністративних послуг у порядку живої черги. Людина приходить і її спрямовують безпосередньо до того адміністратора, який може надати цю послугу», – пояснює Валентин Дунаєвський. 

Оновити дані у ЦНАПі військовозобовʼязані можуть у загальному вікні для надання адміністративно-соціальних послуг та вікні для надання послуг ветеранам та їх сімʼям.

З 18 травня у чернівецькому ЦНАПі майже 40 військовозобов’язаних оновили свої дані. З жінок цією послугою ще ніхто не скористався, а лише цікавилися.

«Були у нас черги, тому що реєстр був перезавантажений. Дуже багато адміністраторів працює по всій України, і багато людей звертаються, щоб поновлювати свої дані», – говорить директорка департаменту надання адміністративних послуг Чернівецької міської ради Тетяна Падєйська.

Щоб оновити дані у ЦНАПі, необхідні такі документи:

  • паспортні дані військовозобов’язаного (ПІБ),
  • ідентифікаційний код,
  • номер телефону, на який надходить SMS з підтвердженням,
  • електронна пошта, на яку також надходить код активації (за згодою).

«Після цього вносимо дані про фактичне місце проживання, адже оновлювати свої дані можуть як переселенці, так і люди, які перебувають тут по роботі. Друкується заява з його слів, дається йому на ознайомлення. У кінці документ підписується і відправляється в загальний реєстр», – каже заступник начальника управління департаменту ЦНАП Чернівецької міської ради Олександр Ковтун.

Після цієї процедури заявник отримує витяг про оновлення даних.

«Якщо людина вже в цьому витягу побачила, що має бронь, до прикладу, від підприємства, вона бере цю бронь, яка дійсна, йде з цим в ТЦК. Якщо людина має інші причини, щоб не бути мобілізованою, і вони не вказаний як можливість відстрочки, вона так само бере ці документи і йде з ними в ТЦК», – додає Олександр Ковтун.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, хто може перевіряти військово-облікові документи та яка відповідальність за їхню відсутність.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано