Одразу трьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти цього разу

Пошук
UA EN

Одразу трьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти цього разу

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби жертвами шахрайських дій стали троє мешканців Чернівецької області. Загалом аферисти видурили в буковинців понад 67 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 26 лютого з повідомленням про шахрайство до Чернівецького РУП звернувся 71-річний житель обласного центру, який розповів, що йому зателефонував невідомий та повідомив, що його родичу загрожує кримінальна відповідальність за вчинення злочину. Тоді чернівчанин перерахував 12 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахраїв стала 35-річна жителька села Мариничі, котра розповіла правоохоронцям, що отримала повідомлення про соціальну виплату. Жінка перейшла за посиланням та ввела реквізити банківського рахунку, з якого в подальшому зникло понад 17 тисяч гривень.

Також цього дня з повідомленням про шахрайство до поліції звернувся 58-річний уродженець Волинської області, до якого зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Аферист увійшов у довіру до чоловіка й під приводом захисту карткового рахунку заволодів понад 38 тисячами гривень.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують громадянам:

  • перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • не розголошуйте інформацію, що стосується банківських рахунків.

Нагадаємо, 21 лютого четверо мешканців Чернівецької області стали жертвами шахрайства та втратили майже 150 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними проходить щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж меду, питного м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано