Одразу п’ятьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Пошук
UA EN

Одразу п’ятьох буковинців ошукали шахраї минулої доби: скільки коштів видурили аферисти

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби жертвами шахрайських дій стали одразу п’ятеро мешканців Чернівецької області. Загалом аферисти видурили в буковинців понад 130 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, 20 березня з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 36-річний місцевий житель, який розповів, що його ошукав недобросовісний продавець. Чернівчанин хотів придбати токарний станок, оголошення про продаж якого побачив на онлайн-платформі. Чоловік перерахував 30 тисяч гривень як завдаток, однак досі не отримав бажаний товар.

Також цього дня, ще троє буковинців потрапили в шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги». У поліції зазначають, що ця шахрайська схема вже досить відома: аферисти надсилають повідомлення про фінансову виплату від організацій із посиланням для заповнення анкети. Громадяни, переходячи за фішинговим посиланням, вводять інформацію про свої банківські картки й таким чином дають доступ шахраям до рахунків, у результаті чого привласнюють їхні гроші. Саме так, 38-річний житель села Бернове втратив 59 тисяч гривень, 41-річна чернівчанка позбулася майже 9 тисяч гривень, а 37-річна жителька обласного центру — понад 5000 гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіла 57-річна жителька Чернівців. Заявниця розповіла правоохоронцям, що з її банківської картки невідомі особи перерахували понад 27 тисяч гривень.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають буковинців:

  • не перераховувати гроші на невідомі рахунки;
  • під час покупок в інтернеті не здійснювати передоплат;
  • не довіряти не перевіреній інформації;
  • не переходити за підозрілими посиланнями;
  • не вводити конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах.

Нагадаємо, 18 березня шахраї ошукали двох буковинок на майже 62 тисячі гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У поминальні дні у Чернівецькій області біля кладовищ будуть чергувати поліцейські
На Буковині у поминальні дні наряди поліцейських будуть перебувати поблизу кладовищ, щоби забезпечити правопорядок. Про це журналістам С4 повідомили у відділі комунікації поліції у Чернівецькій об...
У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано