Незамінний помічник: як Сергій Мороз з Харкова волонтерить зі своїм собакою у Чернівцях

Пошук
UA EN

Незамінний помічник: як Сергій Мороз з Харкова волонтерить зі своїм собакою у Чернівцях

Війна
10.02
11:18

Поділись новиною:

Сергій Морозов разом зі своїм чотирилапим другом, собакою Бером, залишив рідний Харків на початку повномасштабного вторгнення. Тут вимушений переселенець разом зі своїм улюбленцем займаються волонтерством.

Про виїзд з рідного міста та свого чотирилапого напарника Бера, з яким не розлучається шість років, Сергій Морозов розповів журналістам С4.

Сергій Морозов розповідає – зрозумів, що треба виїжджати й перевозити свою родину у безпечне місце тоді, коли російські ракети почали прилітати сусідні будинки.

«У знайомих у Чернівцях була квартира. Вони виїхали за кордон і запропонували нам. Брат нещодавно знайшов роботу, а маму ми відправили за кордон. Час від часу приїжджає», – каже чоловік.

У Чернівцях Сергій Морозов разом із Бером почали волонтерити.

«Коли ми ще були у Харкові, умови були складні. Бер схуд. І коли я вже тут йшов з військкомату, просто побачив, що тут є фонд. Ми зайшли і якось я тут застряг», – говорить волонтер.

У волонтерському штабі Сергій вантажить та сортує допомогу, працює з інформаційними базами. 

«Окрім того, чим я займаюсь тут, у мене кілька завдань, де я також волонтерю. Це може бути віддалена робота. Тут не вистачає годин на добу. Вільного часу як такого немає. Якщо ввечері я виділяю собі дві годинки, щоб щось подивитись, то це я відкладаю роботу на завтра», – зазначає Сергій Морозов.

Зі своїм чотирилапим Бером Сергій не розлучається вже шостий рік поспіль. Каже, що назвав чотирилапого так через те, що, коли собака був малим, мав лапи як у ведмедя.

На вулицях Чернівців можна побачити, як Бер щось переносить у зубах – це так собака допомагає розвантажувати гуманітарну допомогу або носить сумку з його улюбленими речами.

«Він просто звик, що свої речі він тягає сам. Зараз його дуже розпсячили. Раніше він був як робот. Зараз з ним приходять діти погратись, погуляти взяти. Взагалі він став більш соціальним. У Харкові він був більш зі мною і з людьми контактував доволі мало», – розповідає харків’янин.

Про війну Сергій Морозов каже – якщо мобілізують, то захищати країну поїде з Бером: «Я з ним в такій зв’язці. Я не дуже себе уявляю без нього».  

За словами Сергія Морозова, є ще чимало справ у Чернівцях. Наразі повертатися до Харкова не планує через обстріли.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію журналістки Вікторії Повержук зі Слов’янська, яка через повномасштабну війну виїхала до Чернівців.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано