Не вистачає понад 800 працівників: у міській раді пояснили, чому виникають затримки з ремонтами у Чернівцях

Пошук
UA EN

Не вистачає понад 800 працівників: у міській раді пояснили, чому виникають затримки з ремонтами у Чернівцях

Поділись новиною:

На комунальних підприємствах Чернівців не вистачає понад 800 працівників, через що у місті виникають затримки із наданням послуг, ліквідацією аварій у мережах і ремонтах.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк, пише С4.

На фото «неньо» Ілля Коханов. Йому 76 років, понад 50 з яких він працює на МКП “Чернівцітеплокомуненерго”

«Вода, яка тиждень тече вулицею, бо нема кому ліквідувати прорив. Транспортний колапс, бо взимку нема кому сніг розчистити. Холодні батареї, бо нема кому вчасно замінити аварійну трубу. Це все реалії недалекого майбутнього. Виглядає поганенько, але так може статися. Ми повинні бути свідомі цього», – йдеться у дописі.

За словами Зазуляка, стається це через потребу війська у «мобілізаційному ресурсі», який здебільшого поповнюють працівниками комунальних підприємств.

«Комунальники не втекли за кордон. Комунальники щодня ходять на роботу. Комунальники оновлюють свої дані щопівроку. Ви скажете: комунальники мають бронь. Так, мають, але не всі. У кращому випадку бронь дають 50% працівників, проте це в ідеалі», – пояснює посадовець.

Заступник мера каже, що у травні комунальні підприємства отримали шість мобілізаційних розпоряджень на понад 20 людей, бронь для яких продовжили у квітні. Разом з тим, нині на КП є критична нестача кадрів. Загалом, за інформацією міськради, не вистачає понад 800 працівників, а черг з охочих працевлаштуватися і ходити на роботу немає.

«Ніхто руки не опускає, але і замовчувати проблему не збираємося. Потрібно, щоб містяни чітко розуміли: може статися так, що будуть затримки з ремонтами та у наданні послуг. Вони будуть з обʼєктивних причин, а не через лінь чи небажання. Хочемо цього чи ні…», – додав Василь Зазуляк.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Чернівецька міська рада планує ліквідувати комунальні підприємства «Реклама» і «Чернівціміськліфт». Рішення про припинення їхньої діяльності мають розглянути на найближчому засіданні міської ради.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У рамках фестивалю «Миколайчук Open» в Чернівцях відбулася творча зустріч із Ларисою Кадочниковою (фото)
Розмова з музою фестивалю, видатною акторкою Ларисою Кадочниковою про її творчість та співпрацю з легендами кіно відбулася в Центрі імені Івана Миколайчука. «Я все життя спостерігала за Іваном, то...
На Буковині після трьох днів пошуків знайшли тіло 15-річного хлопця, який потонув у Дністрі
У водоймі в селі Гордівці на третій день пошуків знайшли тіло 15-річного хлопця, який потонув у Дністрі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області, пише С4. Фото: Гол...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано