Нацбанк зняв усі обмеження на продаж валюти населенню: як це вплине на курс

Пошук
UA EN

Нацбанк зняв усі обмеження на продаж валюти населенню: як це вплине на курс

Поділись новиною:

Національний банк України з 1 грудня пом’якшив валютні обмеження для бізнесу та громадян.

Про це пише С4 з посиланням на сайт Нацбанку.

Так, з 1 грудня в Україні скасували всі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню.

За оцінками НБУ, це сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами та, як результат, стабілізації курсових очікувань і підвищенню стійкості валютного ринку.

Чому це важливо

За словами голови НБУ Андрія Пишного, де-факто наявність таких обмежень – це одна з причин множинності обмінних курсів. Відповідно, знімаючи їх, Нацбанк очікує на можливість утримання на мінімальному рівні різниці між курсами: готівковим та безготівковим, що у підсумку посилить стійкість валютного ринку.

Це, окрім цього, сприятиме підтримці українського експорту через порти, а також спростить переказ коштів для українців, які лікуються або навчаються за кордоном.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

День вишиванки: коли відзначаємо цьогоріч і яка програма заходів у Чернівцях
Традиційно День вишиванки відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч свято припадає на 16 травня й відбудеться під гаслом «Вишиваємо перемогу. Організатори Дня вишиванки розповіли, які заходи за...
Чернівчанин Валерій Чоботар став бронзовим призером Чемпіонату Європи з карате
Капітан Національної збірної команди України з карате Валерій Чоботар став бронзовим призером Чемпіонату Європи з карате. Про це повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук, пише С4. Су...
Спорт
11.05
15:17
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано